Google

Facultatea de Construcții și Instalații din Iași

Evenimente cu caracter tehnico-științific: conferințe, simpozioane, mese rotunde, expoziții etc.

Evenimente cu caracter tehnico-științific: conferințe, simpozioane, mese rotunde, expoziții etc.

în ordine cronologică inversă

ANUL 2018

 

decembrie 2018

Ședința a XXIII-a - joi, 6 decembrie 2018, orele 17.00, sala 0.1R. Tema propusă: "Sărbători de iarnă la Facultatea de Construcții și Instalații"

noiembrie 2018

Joi, 22 noiembrie 2018, la ora 10.30, în Amfiteatrul A1 al Facultății de Construcții și Instalații (corp Instalații), va avea loc deschiderea proiectului PROEFICIEN. Mai multe detalii se găsesc în afișul atașat.

Principalele acțiuni din cadrul Zilelor Universității ”Gheorghe Asachi” din Iași 2018, sunt:

Afișul evenimentuluiProgramul Zilelor Universității.

Iași. Clubul Profesorilor Seniori anunță cea de-a douăzeci și doua ședință, în data de 1 noiembrie 2018, orele 17, în sala 0.1R. Tema propusă: ”Istoricul Facultății de Construcții și Instalații”.

octombrie 2018

Iași: marți, 30.10.2018, ora 14:00, Facultatea de Construcții și Instalații, Amfiteatrul R.04. AllBIM NET organizează seminariile BIM "Reușim împreună" în centrele universitare, aducând împreună studenții și specialiștii din domeniul proiectării arhitecturii și construcțiilor. Participarea este gratuită în urma completării formularului din link-ul atașat. Vă rugăm să consultați și afișul evenimentului.

În cadrul manifestărilor prilejuite de Zilele TUIASI 2018, una dintre activitățile de tradiție este organizarea concursului de fotografie ”Studenția la Universitatea Tehnică ”Gheorghe Asachi” din Iași”, adresat atât studenților, cât și cadrelor didactice din TUIASI. Acțiunea va începe pe data de 15 octombrie 2018, cu postarea pe Facebook a fotografiilor, și se va finaliza o dată cu vernisajul expoziției de fotografii, care va avea loc marți, 13 noiembrie 2018, ora 14, la Iulius Mall. Detalii, în anunțul aferent.

FACULTATEA DE CONSTRUCȚII ȘI INSTALAȚII DIN IAȘI împreună cu ”SOCIETATEA ACADEMICĂ DE CONSTRUCȚII PROF. ANTON ȘESAN” organizează cursul ”SPECIALIST ÎNCERCĂRI NEDISTRUCTIVE” în perioada 26 -28 octombrie 2018. Detalii, în anunțul dedicat acestuia.

În zilele de 25 și 26 octombrie 2018 vor avea loc prezentările publice la finalizarea a patru teze de doctorat anunță Consiliul Coordonator al Programelor Doctorale din Facultatea de Construcții și Instalații din Iași.

Joi, 25 octombrie 2018, la ora 13.00, în Amfiteatrul A1 al Facultății de Construcții și Instalații (corp Instalații), va avea loc deschiderea proiectului "Practică soluții inteligente pentru viitor". Pentru detalii și indicații, vă rugăm să consultați afișul evenimentului precum și site-ul SOMACO.

Iași. 9 octombrie 2018, între orele 15-17, în corpul de Instalații, parter, Facultatea de Construcții și Instalații Iași: prezentarea oportunităților Erasmus +, la evenimentul ”International Student Fair”. Detalii: anunț Erasmus+.

Iași. Clubul Profesorilor Seniori anunță cea de-a douăzeci și una ședință, în data de 4 octombrie 2018, orele 18, în sala 0.1R. Teme propuse: "Noutăți în construcții", ”Caietele Anton Șesan”.

Deschiderea festivă a anului universitar 2018-2019 va avea loc luni, 1 octombrie 2018, după următorul program:
- Orele 11.00.  Şedinţa festivă la nivelul Centrului Universitar Iași, prilejuită de deschiderea anului universitar 2018-2019. Şedinţa festivă va avea loc în Sala Mare a Teatrului Național  ”Vasile Alecsandri” din Iași, Str. Agatha Bârsescu nr. 18.
- Orele 13.00. Şedinţa festivă la nivelul Universității Tehnice ”Gheorghe Asachi” din Iași, prilejuită de deschiderea anului universitar 2018-2019. Şedinţa festivă va avea loc în Aula Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi, corp A, bd. Carol I nr. 11A.
- Orele 14.00. Test de verificare a cunoștințelor de limba engleză pentru candidații din anul I.
- Orele 16:00. Şedinţa festivă la nivelul Facultății de Construcții și Instalații, prilejuită de deschiderea anului universitar 2018-2019. Şedinţa festivă va avea loc în Holul central al Corpului de Instalații pentru Construcții.
- Începând cu orele 17.00. Prezentarea de către cadrele didactice a sălilor și facilităților facultății noastre pentru studenții din anii I. Întrunirea studenților anului I de studiu cu îndrumătorii.

septembrie 2018

Iași. Școala Doctorală a Facultății de Construcții și Instalații anunță susținerea unei teze de abilitare în data de 3 septembrie 2018, ora 11, sala 0.1 R. Autor: șef lucrări dr. ing. Andrei BURLACU. Titlul tezei: ”Contribuții privind utilizarea tuburilor termice pentru creșterea performanței energetice a clădirilor și instalațiilor aferente”. Domeniul: ”Inginerie Civilă și Instalații”. Detalii în: Anunțul privind susținerea acestei de teze de abilitare.

iulie 2018

Iași. Marți, 24 iulie 2018, orele 09.30 în sala 01.R. Prelegere publică cu tema: ”Overview of Mohammadia School of Engineers, Rabat, Morocco”, prezentată de domnii profesori Toufik Cherradi și Youssef Ajdor de la Universitatea Mohammad V, Rabat, Maroc.

Iași. Marți, 24 iulie 2018, orele 09.00 în sala 01.R. Prelegere publică cu tema: ”UTILIZAREA NANOFLUIDELOR ÎN TRANSFERUL DE CĂLDURĂ CONVECTIV”, prezentată de domnul m.conf.hdr. Cătălin POPA de la Universitatea din Reims Champagne Ardenne, Franța. Afișul prelegerii publice.

Iași. Clubul Profesorilor Seniori anunță cea de-a douăzecea ședință, în data de 12 iulie 2018, orele 18, în sala 0.1R. Tema propusă: "Autostrada Iași - Târgu Mureș", prof.dr.ing. Florin Varlam.

Iași. Școala Doctorală a Facultății de Construcții și Instalații anunță susținerea unei teze de doctorat în data de 6 iulie 2018, ora 11, sala 0.1 R. Autor: Florin Emilian ȚURCANU. Titlul tezei: ”Optimizarea sistemelor de încălzire în clădirile de cult”.

A 28–a ediţie a Conferinţei  ”INSTALAŢII PENTRU CONSTRUCŢII ŞI ECONOMIA DE ENERGIE”, cu tema „Energii regenerabile, surse și sisteme”, va avea loc în perioada 5-6 iulie 2018. Această conferință este organizată de Facultatea de Construcții și Instalații în parteneriat cu Asociaţia Inginerilor de Instalaţii din România - Filiala Moldova şi Societatea Academică de Construcţii “Prof. Anton Şesan".

Sub egida Societății Academice de Construcții ”Prof. Anton Șesan”, va avea loc prima școală internațională de vară BIM-iss, organizată de AllBIM Romania, în cadrul și cu sprijinul Facultății de Construcții și Instalații precum și cu sprijinul Facultății de Arhitectură din Iași. Pentru detalii, accesați site evenimentului și citiți afișul dedicat.

iunie 2018

​Iași. Compania BARHALE propune o nouă prezentare, pe data de 21 iunie 2018, ora 12, sala 0.1R, cu următorul conținut: 1. Evoluția și experiența in UK a absolvenților Facultății de Construcții și Instalații care s-au alăturat companiei Barhale.  2. Prezentare a câtorva dintre proiectele actuale ale companiei Barhale. 3. Explorarea unor noi oportunități pentru studenții ultimului an și angajarea celor interesați. Detalii, în afișul evenimentului.​​

Iași. 13 iunie 2018, ora 16, la sediul Asociaţiei Breasla Constructorilor ieşeni, str. Trei Fântâni, Iaşi. Workshop „Analiză și discuții în vederea contractării pentru activități de tip B și C a unor contracte de parteneriat cu scopul implementării conceptelor de eficiență energetică în construcții”. Coordonatorul acestei acţiuni este d-na prof. dr.ing. Dorina-Nicolina ISOPESCU care vă invită să analizați împreună cu membrii Asociației Breasla Construcțorilor ieșeni noi posibilităţi de parteneriat între Facultatea de Construcţii şi Instalaţii Iasi şi mediul economic privind activităţile de tip B şi C din cadrul proiectului.

Iași. Clubul Profesorilor Seniori anunță cea de-a nouăsprezecea ședință, în data de 7 iunie 2018, orele 18, în sala 0.1R. Teme propuse: "Dezvoltarea infrastructurii de construcții în România".

mai 2018

--> 24 mai 2018, ora 14, sala 0.1R, la sediul Facultăţii de Construcţii si Instalaţii, Bulevardul Profesor Dimitrie Mangeron nr.1. Workshop „Reabilitarea sustenabilă a locuinţelor colective urmărind creşterea eficienţei energetice în context urban”. Coordonatorul acţiunii: şef lucrări dr.arh. Călin Corduban. Prelegeri: „Frumusețe funcțională în arhitectura industrială” - şef lucrări dr. arh. Radu Andrei, „Un  oraş verde” - şef lucrări dr. ing. George Ţăranu.

Societatea Română de Geotehnică și Fundații - Filiala Iași și Colectivul de Inginerie Geotehnică al Facultății de Construcții și Instalații din Iași anunță desfășurarea ediției 2018 a taberei de Geotehnică.

Miercuri 16 mai 2018, în sala 0.1R vor avea loc următoarele prezentări (în limba engleză) ale unor cadre didactice, în cadrul programului Erasmus plus, după cum urmează:

orele 10.00. Lecturer Sarah Skorpen, de la Universitatea din Pretoria, Africa de Sud, cu tema ”Temperature effects on integral bridges in South Africa”
orele 10.40. Professor Andrea Segalini, Universitatea din Parma, Italia, cu tema: ”Research Opportunities in University of Parma”
orele 11.20. Dr. Julinda Keci, Universitatea Epoka, Albania, cu tema: ”Civil Engineering Challanges in Albania”
orele 12.00. Dr. Prachand Man Pradhan, Universitatea Kathmandu, Nepal, cu tema: ”Earthquake disasters and existing urban construction practices in Nepal”

Facultatea de Construcții și Instalații din Iași în parteneriat cu Societatea Academică de Construcții ”Profesor Anton Șesan” și Asociația Inginerilor de Instalații din România - Filiala Moldova organizează, vineri 11 mai 2018, ”Târgul de job-uri pentru Construcții și Instalații”, în atrium-ul Corpului de Instalații al Facultății de Construcții și Instalații, începând cu orele 9.00. La orele 14.00 va avea loc o dezbatere pe tematicile Târgului de job-uri.

Concursul nTic 2018, ediția a IV-a, va avea loc vineri, 11 mai 2018, orele 12.00, sala 0.4R. Pentru alte detalii urmăriți anunțul competiției.

Concursul experimental: Proiectare - Execuție - Testare a unor grinzi cu zăbrele din carton subțire, ediția a 7 - a se va desfășura la Facultatea de Construcții și Instalații din Iași, corp R sala 1.2. Pentru detalii vă rugăm să citiți anunțul competiției.

Iași. Clubul Profesorilor Seniori anunță cea de-a optsprezecea ședință, în data de 10 mai 2018, orele 18, în sala 0.1R. Teme propuse: "Beijing, China".

aprilie 2018

Sub sloganul “Iaşi, oraşul studenţiei tale. Porţi deschise la universităţile ieşene“ iniversitățile publice de stat din Iași își promovează oferta educațională, conform Edumanager.

ASFACI anunță ”Întâlnirea Academică și Culturală a Studenților din Inginerie Civilă”, IAcSIc 2018, ediția a 7-a, în perioada 19-22 aprilie 2018. Cu această ocazie va avea loc și Concursul de Inginerie Geotehnică - Pământ armat în Cutie cu hârtie Kraft, PACK 2018. Înscrierile se fac la adresa iacsic.asafci@gmail.com până cel târziu pe 12 aprilie 2018.

Iași. Clubul Profesorilor Seniori anunță cea de-a șaptesprezecea ședință, în data de 19 aprilie 2018, orele 18, în sala 0.1R. Teme propuse: "Construcții speciale. Concepție, proiectare, execuție, exploatare" (profesor Felix Schärf).

Marți, 3 Aprilie 2018 de la ora 19:30 la Casa de Cultură a Studenților. Spectacolul va fi susținut de Asociația Studenților și Absolvenților Facultății de Construcții și Instalații (ASAFCI) în alianță cu studenții din Asociația Studenților și Absolvenților T.C.M. (AS TCM).

martie 2018

Iași. În cadrul programului Erasmus, profesorul Luc COURARD, de la Universitatea din Liège, Belgia, președinte al Departamentului de Arhitectură, Geologie, Mediu și Construcții, va desfășura următorul program:
- Marți, 20 martie 2018, orele 10, sala 2.4 R - prezentare de o oră a programului Erasmus pentru studenți
- Marți, 20 martie 2018, orele 11, la sediul Departamentului BMTO, întâlnire cu studenți, masteranzi și doctoranzi la disciplina Materiale de Construcții
- Miercuri, 21 martie 2018, orele 10, sala 0.4R - prezentare a cadrului Erasmus și o prezentare pe tema ”Materiale de construcții obținute din produse tehnologice reciclate”, în total, 2 ore.

Iași. Clubul Profesorilor Seniori anunță cea de-a șaisprezecea ședință, în data de 15 martie 2018, orele 17, în sala 0.1R. Teme propuse: ”Memento profesor Adrian Vulpe”, "Construcții speciale. Concepție, proiectare, execuție, exploatare" (profesor Felix Schärf).

februarie 2018

Iași. Miercuri, 28 februarie 2018, orele 17.00, în sala 0.3 R. Prezentarea profesorului Svetlana Albu de la Universitatea Tehnică a  Moldovei - Facultatea de Construcții, Geodezie și Cadastru, Chișinău. Subiecte:”Prezentarea Universității Tehnice a Moldovei - Facultatea de Construcții, Geodezie și Cadastru”, ”Evaluarea bunurilor imobile în Republica Moldova”.

Iași. Miercuri, 21 februarie 2018, orele 17.00, în sala 0.1R. Profesorul Qingbo Wen de la Universitatea Tsinghua, Beijing, China, prezintă: ”Introduction of Tsinghua University”, ”Geology issues”.

Iași. Clubul Profesorilor Seniori anunță cea de-a cincisprezecea ședință, în data de 15 februarie 2018, orele 17, în sala 0.1R. Teme: "Clădiri speciale" (profesor Felix Schärf) și "Qatar și India" (F. Păuleț-Crăiniceanu).

ianuarie 2018

Iași. Clubul Profesorilor Seniori anunță cea de-a paisprezecea ședință, în data de 11 ianuarie 2018, orele 17, în sala 0.1R. Tema:  ”Anul 2018 pentru domeniul construcțiilor”.


arhivă: Evenimentele anului 2017


arhivă: Evenimentele anului 2016